Українці в Греції

Пожежі в Греції: загинули вже 74 людини

Пожежі в Греції: загинули вже 74 людини

Сильні лісові пожежі, що розгорілися в Греції, призвели до загибелі 74 людей

Про це повідомляє The Financial Tmes.

Спустошливі лісові пожежі, що пронеслись грецькими узбережжям поблизу Афін, вбили щонайменш 74 чоловік. Зазначається, що у боротьбі з пожежами в околицях грецької столиці задіяні сотні пожежників. Крім того, багатьом місцевим жителям довелося покинути свої оселі.

За інформацією, морські прикордонники Греції евакуювали понад 700 людей із місцевих пляжів, куди вони бігли в намаганні врятуватися від вогню та диму.

За словами директора департаменту консульської служби Василя Кирилича, станом на 19 годину 24 липня 2018 року консул встановив зв'язок з вісьмома громадянами України, серед яких четверо дорослих та четверо дітей.

«Вони не перебувають у небезпеці. Це дуже важливо. У зв'язку з висловленням бажання виїхати з міста Кінета, їм надається сприяння у пошуку іншого місця проживання в Афінах. Вони мають відбути до України 26 липня», — повідомив Кирилич.

Представник МЗС додав, що українці не постраждали внаслідок пожеж у Греції.

«Координаційний центр повідомив, що станом на 15:40 не ідентифіковано громадян України серед постраждалих чи загиблих. Не надходило також до координаційного центру звернення щодо розшуку українських громадян, які могли б знаходитись в зоні стихійного лиха. Продовжуються пошукові роботи у зоні стихійного лиха. Посольство підтримує постійний звязок з Координаційним центром пожежної охорони і прес-службою міністерства захисту громадян», — сказав Кирилич.



  • Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок пожеж у Греції загинули понад півсотні людей, у тому числі діти, ще понад сотня постраждали.
  • Консульська служба МЗС України повідомляє, що восьмеро українців звернулися по допомогу у виїзді з міста Кінета.
07:27
kit

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!
Фото
Варкіза, Греція
Озеро Вульягмені, Греція
Суніо, Греція
Афіни, Греція
Метеора, Греція
Фотографии из коллекции сайта deviantart.com