Українці в Греції

У вівторок відбудеться саміт країн Єврозони щодо Греції

У вівторок відбудеться саміт країн Єврозони щодо Греції

Після оголошення попередніх результатів референдуму в Греції президент Європейської Ради Дональд Туск оголосив про скликання саміту глав держав та урядів країн Єврозони у вівторок, 7 липня

Про це повідомили у Європейській Раді.

«Президент Дональд Туск скликав спеціальний євросаміт у вівторок, на 18 годину, з метою обговорення ситуації після референдуму у Греції», — заявили у керівній інституції Європейського Союзу.

Крім того, зранку в понеділок результати референдуму обговорять керівники Єврокомісії, Європейської Ради, Єврогрупи і Європейського центрального банку.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер звернеться з цим питанням до Європарламенту під час пленарного засідання у вівторок.

Раніше на підтримку проведення саміту у вівторок висловилися канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд. Про це йшлося в телефонній розмові лідерів двох країн ввечері в неділю, 5 липня.

Під час телефонної розмови Меркель та Олланд погодились, що рішення грецького народу «необхідно поважати».

Нагадаємо, 5 липня у Греції пройшов референдум щодо умов виплати міжнародних боргів. Дані екзит-полів свідчать про те, що більшість виборців сказали «ні» пропозиціям кредиторів.

Після підрахунку 44,65% бюлетенів стало відомо, що 61,03% греків сказали запропонованій програмі кредиторів «ні», 38,97% сказали «так».

06:33
kit

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!
Фото
Варкіза, Греція
Озеро Вульягмені, Греція
Суніо, Греція
Афіни, Греція
Метеора, Греція
Фотографии из коллекции сайта deviantart.com