Українці в Греції

У нічних сутичках в Греції постраждали 4 поліцейських і 2 фотографа

У нічних сутичках в Греції постраждали 4 поліцейських і 2 фотографа

У нічних сутичках в Греції постраждали 4 поліцейських і 2 фотографа

У ніч на четвер, 16 липня, у столиці Греції Афінах сталися сутички між демонстрантами і поліцією. Про це передає Reuters.

Як зазначається, заворушення почалися перед обговоренням у парламенті нових заходів жорсткої економії.

Хулігани підпалили мікроавтобус одного із телеканалів, пошкодили кілька банкоматів, розбили вітрини магазинів. Молоді люди в масках і мотоциклетних шоломах закидали камінням і пляшками із запальною сумішшю загони спецназу, який охороняв грецький парламент на центральній площі Синтагма (Конституції), де проходять життєво важливі для країни дебати щодо законопроекту про реформи, прийняття якого необхідно для отримання нових кредитів від європейських кредиторів.

Поліція застосувала у відповідь на дії протестувальників сльозогінний газ і світлошумові гранати. Повідомляється також про понад 50 затриманих учасників безладів. За оцінкою журналістів, спецназ давно не застосовував таку кількість хімікатів.

Заклики «вийти на вулиці» і «будувати барикади опору проти кожної угоди поневолення» з'явилися на сайті анархістських організацій. Заяву, яка закликає до протестів проти нової угоди з кредиторами, підписали майже 20 анархістських організацій.

Загалом у заворушеннях в Афінах постраждали чотири поліцейських, а також два французьких фотографа. Потерпілі отримали легкі поранення.

Незважаючи на сутички, парламент Греції ухвалив законопроект, необхідний для отримання допомоги від кредиторів.

Більшість депутатів підтримали законопроект «Термінових заходів для проведення переговорів і укладення угоди з Європейським механізмом підтримки (ESM)», прийняття якого є умовою відновлення надання ліквідності грецьким банкам і початку нової програми допомоги для порятунку економіки країни.

У 300-місцевому парламенті «за» проголосували 229 депутатів, «проти» — 64, утрималися — 6.

Серед тих, хто проголосував «проти» були депутати від партії СІРІЗА — міністр енергетики Панайотіс Лафазаніс, колишній міністр фінансів Янніс Варуфакіс, заступник міністра фінансів, яка пішла у відставку, Надя Валавані, перший заступник міністра охорони здоров'я Дімітріс Стратуліс, перший заступник міністра оборони Костас Ісіхос.

«Ми вели нерівний бій», — заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас перед голосуванням, і зазначив, що боротьба велася «за гідність і демократію в Європі».

Ципрас підкреслив, що приймає відповідальність за всі рішення останніх шести місяців. За його словами, кампанію Афін зі скорочення розміру боргу підтримали ліві рухи по всій Європі, проте праві консерватори до кінця дотримувалися ідеї подальшого скорочення витрат.

07:22
kit

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!
Фото
Варкіза, Греція
Озеро Вульягмені, Греція
Суніо, Греція
Афіни, Греція
Метеора, Греція
Фотографии из коллекции сайта deviantart.com