Українці в Греції

Греція і Китай підписали угоду про будівництво електростанції

Греція і Китай підписали угоду про будівництво електростанції

Меморандум відкриває шлях для початку переговорів про створення компанії, яка будуватиме другу чергу теплоелектростанції і інвестиціях китайською компанією. Перша черга станції вже запущена. Проект передбачає будівництво електростанції потужністю 450 МВт і вартістю близько 750 мільйонів євро, а разом з розробкою родовищ лігніту досягне 1 мільярда євро.

Раніше, як повідомили РІА Новини джерела в грецькому енергокомплексі, грецька сторона пропонувала російським компаніям брати участь в консорціумі з будівництва та експлуатації «Меліто II», зокрема, за поданням інвестицій обсягом близько 800 мільйонів євро на будівництво.

Це, на думку Міненерго, могло б стати компенсацією втрат «Газпрому», понесених на початку 1990-х років через дії грецької сторони і затримки початку транспортування російського газу.

Однак російська сторона не виявила інтересу в інвестиціях у вугільну генерацію і не сприйняла цю пропозицію в якості заміни проекту будівництва двох гідроелектростанцій на річці Ахелоос, який був покликаний компенсувати втрати.

22:21

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!
Фото
Варкіза, Греція
Озеро Вульягмені, Греція
Суніо, Греція
Афіни, Греція
Метеора, Греція
Фотографии из коллекции сайта deviantart.com