Українці в Греції

В Афінах затримали 17 громадян України, які прилетіли з Києва

В Афінах затримали 17 громадян України, які прилетіли з Києва

В аеропорту Афін у ніч проти 5 липня затримали 17 громадян України, які прилетіли з Києва до Греції. Їм повідомили, що вони не мали права на в'їзд до ЄС через заборону, яка діє для громадян третіх країн. 

Про це 5 липня повідомив один із затриманих пасажирів, передає "Європейська правда". 

Українці прилетіли до Афін ввечері 4 липня двома рейсами: авіакомпанії Ryanair (вилетів із «Борисполя» о 18:00) та авіакомпанії Wizz Air (вилетів о 18:45 з аеропорту «Київ»). Далі під час проходження паспортного контролю в Афінах їм відмовили у в'їзді в країну і затримали. Всього затримали 17 українців, з них 15 дорослих і двоє дітей 8 та 9 років.
«Коли ми приїхали в „Жуляни“ нас на реєстрації суворо розпитували і розглядали весь пакет документів (ми навіть зробили тест в лабораторії і надали з мокрою печаткою). Все показавши і розповівши, нас відпустили на паспортний контроль. І вже після прильоту на паспортному контролі нас зупинили і відправили. Поки ми були в аеропорту нас намагалися змусити підписати згоду на депортацію, ми відмовилися», — сказав один із пасажирів Максим.
Далі українців в автозаку відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту. Їх, разом з дітьми, помістили у камери, де затримані провели ніч. На даний момент вони продовжують там перебувати.
Пасажири скаржаться на погані умови утримування і антисанітарію. Як вони повідомляють, їх не годують та не надають води. До того ж, в туалетах немає мила і туалетної бумаги, а на підлозі лежать мертві таргани. В аеропорту у них забрали ноутбуки та інші речі. Залишити дозволили лише телефони, однак без зарядних пристроїв.
Вранці 5 липня пасажири зв’язалися із консульством, де їм повідомили, що вони не мали права на в'їзд і повинні повертатися в Україну тими ж рейсами. Однак обидва рейси будуть лише 7 липня.
Повідомляється, що українські дипломати не приїжджали до аеропорту. У МЗС пасажирам пообіцяли розібратися в ситуації та надати допомогу. 
10:53
kit

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!
Фото
Варкіза, Греція
Озеро Вульягмені, Греція
Суніо, Греція
Афіни, Греція
Метеора, Греція
Фотографии из коллекции сайта deviantart.com