Українці в Греції

В Афінах сталися сутички на мітингу проти реформ

В Афінах сталися сутички на мітингу проти реформ

У столиці Греції Афінах, неподалік будівлі парламенту, сталися сутички з поліцією учасників демонстрації проти реформ, які у вечірні години розглядає парламент і яких вимагають від Греції міжнародні кредитори як передумову переговорів про надання допомоги.

За повідомленнями, група демонстрантів закидала поліцію пляшками з займистою рідиною й камінням, поліція відповіла подразливими газами.

Про потерпілих наразі повідомлень не було.

За словами поліції, на демонстрацію на площі Конституції в Афінах проти можливого ухвалення пакету реформ, які, серед іншого, передбачають підвищення ПДВ та інших податків і зміни в пенсійній системі, вийшло близько 12 з половиною тисяч людей.

Як очікують, голосування в парламенті з приводу цих реформ може відбутися вже по півночі на четвер, 16 липня.

Тим часом власна партія прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса, уряд якого подав законопроект про реформи, «Сіріза» виступає проти них.

У четвер уранці Ципрас має прозвітувати перед позикодавцями про ухвалені реформи. Якщо їх не ухвалять, із Афінами не почнуть переговорів про надання вже третьої програми міжнародної допомоги, без якої на країну чекає дефолт і, ймовірно, вимушений вихід із зони обігу євро. Ці реформи, яких вимагають від Греції, тепер іще суворіші, ніж ті, яких вимагали наприкінці минулого місяця, червня і які уряд Ципраса відкинув, підтвердивши своє рішення на всенародному референдумі 5 липня.

Раніше міжнародні кредитори – Європейська комісія, Європейський центральний банк і Міжнародний валютний фонд – уже надали понад 200 мільярдів євро в рамках двох попередніх програм, починаючи з 2010 року, щоб допомогти Греції вийти з глибокої боргової і бюджетної кризи.

07:12
kit

Комментарии

Нет комментариев. Ваш будет первым!
Фото
Варкіза, Греція
Озеро Вульягмені, Греція
Суніо, Греція
Афіни, Греція
Метеора, Греція
Фотографии из коллекции сайта deviantart.com